Kwaliteit parket tegen de scherpste prijs
0 items
t.w.v. € 0,00
Vragen? Bel ons! +32 505 801 61

Eenvoudig online uw parket vloeren bestellen

 

Een laminaatvloer is een gelaagde vloer met een watervaste, gelijmde HDF-plaat als kern. De toplaag bestaat uit een harde, transparante slijtlaag. Daaronder is een laagje bedruk papier bevestigd, dit zorgt voor het dessin.

Uitstraling laminaatvloer

Steeds meer laminaatvloeren creëren de rustieke uitstraling van een echte houten vloer. Dit komt door het dessin met houtstructuur en door de V-groef. Ook wordt het uiterlijk van natuursteen steeds vaker geïmiteerd.

Voordelen laminaat

Een laminaatvloer biedt vele voordelen: laminaat is duurzaam en aantrekkelijk geprijsd. Daarnaast is de vloer gemakkelijk te plaatsen en te onderhouden.

Gebruiksklasse laminaat

Bij laminaat wordt er gebruik gemaakt van de gebruiksklasse. Dit geeft aan van welke kwaliteit de vloer is. Hierbij wordt de vloer onder andere beoordeeld op basis van slijtvastheid, vlekbestendigheid en stootvastheid. De laminaatvloer moet aan al deze punten voldoen, anders wordt het niet goedgekeurd voor de desbetreffende gebruiksklasse. Er zijn verschillende gebruiksklasse, deze zijn onderverdeelt in drie categorieën:

Thuisgebruik

AC1Klasse 21 - licht gebruik AC2 Klasse 22 - normaal gebruik AC2 Klasse 23 – intensief gebruik

Projectgebruik

AC3 Klasse 31 - intensief, licht commercieel gebruik AC4 Klasse 32 - zwaar gebruik/ normaal commercieel gebruik

Extreem zwaar projectgebruik

AC5 Klasse 33 - zeer zwaar gebruik, intensief commercieel gebruik Welke gebruiksklasse voor u geschikt is, hangt af van in welke ruimte de vloer komt de liggen en hoe deze gebruikt wordt. Bij onze laminaatvloeren staat duidelijk vermeldt om welke gebruiksklasse het gaat.